
OKJ 34 541 10
UTOLJÁRA INDUL! Miért végezne résszakképesítést, ha a teljes értékűt is megszerezheti? A tejfeldolgozás területén a legkomplexebb OKJ-s képesítés.
2021-től iskolarendszerű képzési keretek között megszerezhető szakma (2-5 év).
A tejipari szakmunkás feladata a különböző tejtermékek (a friss fogyasztású, savanyított, alvasztott, tartós termékek, valamint a vaj, a túró, a különböző típusú sajtok (friss, érlelt) technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- tej tisztítását, fölözését, zsírtartalmának beállítását, homogénezését, pasztőrözését, hűtését elvégezni,
- pasztőrözött tejféleségek, tejkészítmények és tejszínkészítmények gyártásának műveleteit
megvalósítani, - vaj- és vajkészítményeket gyártani,
- különböző típusú kultúrákat, oltókat és egyéb adalék- és ízesítő anyagokat alkalmazni,
- natúr és ízesített friss sajtokat, ömlesztett sajtokat, sajtkészítményeket, érlelt sajtokat készíteni
különböző állatfajok tejének felhasználásával, - alapanyagokat átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,
- túrót gyártani különböző állatfajok tejének felhasználásával,
- sűrített, porított terméket gyártani,
- ultrapasztőrözött féltartós, tartós terméket gyártani,
- alapanyagokat (tej, sajtféleségek) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségüket ellenőrizni,
tárolni, előkészíteni, - sajtféleségeket darabolni, szeletelni, csomagolni, túrót adagolni, csomagolni.
Indul: 2020.12.29.
Képzési idő: 10 hónap (2 félév)
Részvételi díj: 160 000,- ft / félév + vizsgadíj
Maximális létszám: 15 fő
E-001858/2018/A016
Érdeklődni, jelentkezni:
Innovatív Agrár Oktatási Központ
innovativagrar@gmail.com
06305314282
www.ujratanulok.hu