Ujratanulok Hero Kép

Húsipari termékgyártó

Élelmiszergyártás
Feldolgozóipar

OKJ 34 541 03

E-001858/2018/A012

Hentesként, csontozóként dolgozna? Feldolgozna? A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.

Húsipari termékgyártó az egyetlen olyan húsipari képzés, mely TELJES ÉRTÉKŰ szakképesítést ad Önnek!

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások:

  • Bolti hentes
  • Állatbontó
  • Állatkábító
  • Állatszúró
  • Bélfeldolgozó
  • Böllér
  • Csontozó
  • Disznósajtkészítő
  • Forrázó
  • Hentes és mészáros
  • Hús- és szalonnasózó, pácoló
  • Húsaprító
  • Húselőkészítő
  • Húsfüstölő
  • Húsipari termékgyártó
  • Húsosztályozó
  • Hús-sózó
  • Húsvizsgáló
  • Hússzeletelő
  • Kézi csontozó (húsipari)
  • Kolbászkészítő
  • Kolbászpározó
  • Mészáros
  • Pácoló, fűszerező
  • Sertéscsontozó
  • Sertésminősítő
  • Sonkafőző
  • Sonkatöltő
  • Szalámitöltő
  • Szalonnasózó
  • Szárazáru készítő
  • Zsírolvasztó

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet,
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
  • elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
  • darabolást, csontozást végezni,
  • másodlagos feldolgozást végezni,
  • félkész és késztermékeket készíteni,
  • hőkezelt húskészítményeket gyártani,
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
  • nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
  • húskonzervet készíteni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
  • alapméréseket végezni,
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
    a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.

 

A tanfolyam részletei:

  • Indul: 2020.11.28.
  • Képzési idő: 10 hónap (2 félév)
  • Részvételi díj: br. 375 000,- Ft + vizsgadíj (részletfizetési lehetőség)
  • Max. csoportlétszám: 15 fő

 

Jelentkezni:
06 30 531 42 82
info@ujratanulok.hu
www.ujratanulok.hu
E-001858/2018/A014