OKJ 34 541 03
E-001858/2018/A012
Hentesként, csontozóként dolgozna? Feldolgozna? A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
Húsipari termékgyártó az egyetlen olyan húsipari képzés, mely TELJES ÉRTÉKŰ szakképesítést ad Önnek!
A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások:
- Bolti hentes
- Állatbontó
- Állatkábító
- Állatszúró
- Bélfeldolgozó
- Böllér
- Csontozó
- Disznósajtkészítő
- Forrázó
- Hentes és mészáros
- Hús- és szalonnasózó, pácoló
- Húsaprító
- Húselőkészítő
- Húsfüstölő
- Húsipari termékgyártó
- Húsosztályozó
- Hús-sózó
- Húsvizsgáló
- Hússzeletelő
- Kézi csontozó (húsipari)
- Kolbászkészítő
- Kolbászpározó
- Mészáros
- Pácoló, fűszerező
- Sertéscsontozó
- Sertésminősítő
- Sonkafőző
- Sonkatöltő
- Szalámitöltő
- Szalonnasózó
- Szárazáru készítő
- Zsírolvasztó
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
- átvenni a munkaterületet,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
- elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
- darabolást, csontozást végezni,
- másodlagos feldolgozást végezni,
- félkész és késztermékeket készíteni,
- hőkezelt húskészítményeket gyártani,
- sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
- nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
- húskonzervet készíteni,
- befejező műveleteket végezni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
- alapméréseket végezni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.
A tanfolyam részletei:
- Indul: 2020.11.28.
- Képzési idő: 10 hónap (2 félév)
- Részvételi díj: br. 375 000,- Ft + vizsgadíj (részletfizetési lehetőség)
- Max. csoportlétszám: 15 fő
Jelentkezni:
06 30 531 42 82
info@ujratanulok.hu
www.ujratanulok.hu
E-001858/2018/A014